Θέματα Α’ Κύκλου

Νεκρή φύση

Η απαρχή της διαφημιστικής φωτογραφίας. Από την σύλληψη της ιδέας στην σύνθεση και το στήσιμο των αντικειμένων, φωτισμός και κάδρο.

Πορτραίτο μεταξύ μας

Ψυχογράφημα της προσωπικότητας του ατόμου και ο υποκειμενικός τρόπος που το βλέπει ο φωτογράφος.

Αντανακλάσεις

Στη συγκεκριμένη εργασία ο φωτογράφος ευαισθητοποιείται στην παρατήρηση εκτός κέντρου του κάδρου του. Εισέρχεται στον κόσμο της ανάκλασης και στο θέμα που την προκαλεί, αναζητά μία σχέση ισορροπίας ανάμεσά τους κάνοντας διακριτικά ενίοτε αισθητή και την παρουσία του σε αυτήν.

Μπούστο και Σώμα

Εισαγωγή στα concept ο καλλιτεχνικός χαρακτήρας στη φωτογραφίας μόδας, έμφαση στην κίνησή και την φωτοσκίαση.

Προοπτική, παράδοξες γωνίες λήψης

Μια σπουδαία άσκηση όπου ο φωτογράφος μαθαίνει να βλέπει διαφορετικά. Με εργαλείο τον ευρυγώνιο φακό του μετατρέπει μπανάλ θέματα σε έργα εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Γυμνό

Το γυμνό σε άσπρο μαύρο και φωτογραφημένο ωσάν να ήταν τοπίο γίνεται τέχνη, ένας ύμνος στο ανθρώπινο σώμα χωρίς να σοκάρει και κυρίως χωρίς να προκαλεί.

Ρεπορτάζ-φωτογραφία δρόμου. (εγκατάλειψη, ερημιά, μοναξιά, απόγνωση)

Εδώ ο ρόλος του φωτογράφου ξεφεύγει από κάθε όριο. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην τέχνη αλλά και στην ίδια τη ζωή. Η ρεαλιστική καταγραφή της πραγματικότητας επηρεάζει συνειδήσεις, συμπεριφορές και αποφάσεις όχι μόνο για τους αποδέκτες της φωτογραφίας αλλά και για τον ίδιο τον δημιουργό της.

Στροβοσκοπική-Κίνηση

Παίζοντας με το φως και με το κλείστρο μόνιμα σε ανοιχτό χρόνο (πόζα), γράφουμε όσα το μάτι δεν βλέπει. Γιατί η φωτογραφία δεν λειτουργεί μόνο στιγμιαία.

Νυχτερινή κίνηση, φωτιστικά εφέ και τεχνικές

Οι συμμετέχοντες εξασκούνται στις τεχνικές λήψεις μεγάλου χρόνου τη νύχτα. Τα αποτελέσματα είναι πάντα απρόβλεπτα και δεν είναι δυνατόν να επαναληφθούν.

Θεματικό μαύρο-άσπρο

Συνήθως στην ασπρόμαυρη φωτογραφία ερμηνεύουμε το χρώμα σε τόνους του γκρι. Με βοηθό το πινέλο και τη ζωγραφική στο θέμα αυτό αντιστρέφουμε την διαδικασία αποτυπώνοντας με έγχρωμη λήψη το άσπρο και το μαύρο. Ο φωτογράφος πρέπει να πειραματίζεται…

Νυχτερινή σκηνοθετημένη φωτογραφία

Σπουδή στη σχέση πόζας και χρήσης φλάς. Έμφαση στα θερμά-ψυχρά για ατμοσφαιρικές φωτογραφίες.

Σκιές

Και σε αυτό το θέμα όπως και στις αντανακλάσεις ο φωτογράφος εστιάζει στις σκιές χωρίς όμως να αγνοεί το αίτιο που τις προκαλεί. Η μεταξύ τους σχέση με λήψεις κόντρα στο φως ερμηνεύει τη σημειολογία της σκιάς.

Αναφιώτικα

Αναζητώντας το παράδοξο με χιούμορ και σαρκασμό, ο φωτογράφος περπατά στα Αναφιώτικα και περιγράφει με το φακό του όσα ούτε λέγονται ούτε γράφονται, πράγματα που μόνο η φωτογραφική μηχανή και η αντίληψη του, μπορούν να αποκαλύψουν… εκεί που μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις.

Αφαιρετική

Η κορωνίδα της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Ο φωτογράφος καλείται να αποδώσει το μάξιμουμ της τέχνης του με το μίνιμουμ του θέματος εστιάζοντας στην δύναμη της αφαίρεσης.

Land art

Η αναζήτηση μιας ενδιαφέρουσας περιοχής ενός απομονωμένου σεληνιακού τοπίου μπορεί να βοηθήσει τον φωτογράφο να υλοποιήσει concepts με χαρακτήρα.

Ελληνικα