Καλλιτεχνική Δημιουργία

Η Ζωγραφική, η Γλυπτική, η Αρχιτεκτονική, ο Σχεδιασμός Αντικειμένου, η Εικαστική Εγκατάσταση και το LandArt αποτελούν τα κύρια προϊόντα της καλλιτεχνικής μας δημιουργίας. Παρέχουμε έργα τέχνης θεματικού περιεχομένου εστιάζοντας στο «κατά παραγγελία έργο». Τα τελευταία χρόνια υλοποιούμε κατασκευές που μπορούν να παραμείνουν στη φύση και τον ανοιχτό χώρο, ελευθερώνοντας έτσι την τέχνη εκτός των τοίχων και μακριά από κλειστές αίθουσες σε γκαλερί ή μουσειακούς χώρους. Η δημιουργία όμως δεν σταματάει εκεί. Η VivArte καινοτομεί με δράσεις σύμπραξης των τεχνών καθώς υλοποιεί δρώμενα, ενώνοντας σε μία ολότητα τις εικαστικές και τις εκφραστικές τέχνες. Εκδηλώσεις και πολιτιστικά γεγονότα δημιουργούνται για να προβάλλουν το φυσικό τοπίο, τα μνημεία αλλά και τους ανθρώπους.

Σχετικά με τον δημιουργό:

Αυθόρμητη αλλά και αυθεντική η καλλιτέχνιδα Sandra Pons Carreras βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση της ζωής. Το έργο της είναι χρωματισμένο με αισθητικές αξίες γεμάτες μυστήριο και συμβολισμό.
Η έρευνά της για το θέμα του Ανθρώπου είναι μια αδιάκοπη περιπλάνηση μέσα σε έναν αόριστο «χωρόχρονο». Σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η οπτική αναπαράσταση, απεικονίζει την επιθυμία, την ανάγκη και τον αγώνα του ανθρώπου να ξεφύγει από τον ίδιο του τον εαυτό.
Ως εκ τούτου, μέσα από μια συνεχή αναζήτηση νέων τεχνικών, η Sandra Pons Carreras επιδιώκει μια δημιουργική έκφραση που γίνεται πυξίδα, η οποία δείχνει την πορεία της τέχνης στην ανθρώπινη ψυχή.

Σχετικά με το έργο:

Το ζωγραφικό έργο της δημιουργού συνθέτουν τρεις περίοδοι έρευνας και αναζήτησης. Στην πρώτη περίοδο, από το 2001 έως το 2009, απόκοσμες φιγούρες και παραμορφωμένα ανδρικά σώματα συνθέτουν συμβολικά αφηγήματα μέσα σε ένα ακαθόριστο χωρόχρονο. Στη δεύτερη περίοδο, από το 2009 έως το 2016, το έργο της χαρακτηρίζουν οι κενοί χώροι και η εμφάνιση της γυναικείας φιγούρας μέσα από αφηγηματικά σκηνικά. Στην τρίτη περίοδο, από το 2017 έως σήμερα, η έρευνα επικεντρώνεται στα πρόσωπα και την ανθρώπινη ματιά. Ένα μυστικιστικό ταξίδι διείσδυσης στην ανθρώπινη ψυχή διαμέσου του βλέμματος τόσο του ζωγραφισμένου προσώπου όσο και του θεατή.

Το γλυπτικό της έργο, συνυφασμένο με τη φύση και το περιβάλλον, αποτελείται κατά βάση από τρισδιάστατα ζωγραφικά έργα σε διάλογο με τον ανοικτό χώρο και το φυσικό τοπίο. Έργα μεγάλης κλίμακας που παρόλη τη ζωγραφική τους υπόσταση αντιστέκονται στα στοιχεία της φύσης και τη φθορά του χρόνου. Γεννήματα της γης, του αέρα και του νερού συμβολίζουν τη προσπάθεια της δημιουργού να δώσει ένα άλλο νόημα στη τέχνη της γλυπτικής που συνδέει την Φύση με την Ζωή.

Η δράση της καλλιτέχνιδας ως performer, αποτελεί μία προσπάθεια να χτίσει μία γέφυρα που συνδέει ζωντανά τον δημιουργό με τον θεατή. Μέσα από μία ευρηματική σύνθεση μουσικής, κίνησης και ζωγραφικής σε πραγματικό χρόνο επιχειρεί να μοιραστεί συναισθήματα και συγκινήσεις αλληλεπιδρώντας δυναμικά με το κοινό της.

ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ

Ζωγραφική, Γλυπτική

Ελληνικα