Σχετικά Με Εμάς

Οι δημιουργοί του Vivarte


Ξεκινήσαμε τα πρώτα μας μαθήματα και σεμινάρια το 1998 στο βιομηχανικό κτήριο της οδού Πεντέλης στο Μοσχάτο. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν πολλά εργαστήρια και εμείς νιώθαμε έντονα την ανάγκη για τη δημιουργία ενός κέντρου τέχνης. Ενός χώρου ανοιχτού στον καθένα που είχε το μεράκι αλλά δεν του δώθηκε ποτέ η ευκαιρία να ασχοληθεί με τα καλλιτεχνικά. Ονομαστήκαμε Συναισθήσεις (όλες οι αισθήσεις μαζί) και φιλοδοξούσαμε να μοιραστούμε και με άλλους αυτή την όρεξη για μάθηση, καλλιτεχνική δημιουργία και επικοινωνία.
Το 2005 μεταφερθήκαμε πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας με τα πιο σημαντικά για εμάς εργαστήρια (ζωγραφική,γλυπτική, φωτογραφία, διακόσμηση, ιστορία της τέχνης). Μετονομαστήκαμε Vivarte (η τέχνη στη ζωή), και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο καθένας μας ανεξαρτήτου ταλέντου μπορεί να ασχοληθεί με τα εικαστικά σαν ένα δραστικό καταπραιντικό στα όσα αντιφατικά βιώνουμε σήμερα στη χώρα μας.
Τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε μεταφέρει επίσης κάποιες από τις δράσεις μας σε ένα μαγικό τοπίο στη Νότια Ευβοια (Vivarte in Nature), συνδιάζοντας την τέχνη, με αποδράσεις στην φύση και τον ανοιχτό χώρο.
Οι δημιουργοί του Vivarte Γ. Τσιντανέλης, Sandra Pons Carreras

Η Sandra Pons Carreras γεννήθηκε στη Menorca (Ισπανία). Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βαρκελώνης “Massana” παρακολουθώντας Εικαστικές Τέχνες, Εικονογράφηση, Σχεδιασμό, Εφαρμογές Βίντεο και Πολυμέσων. Παράλληλα είναι ενεργό μέλος του σωματείου «Sens Espace Europe» στο Μονπελιέ (Γαλλία) για θέματα που αφορούν το Περιβάλλον, τη Τέχνη και τον Πολιτισμό. Μεγάλο μέρος της δουλειάς της βρίσκεται στην Αθήνα, στη Μενόρκα και στο νησί της Εύβοιας. Έχει συμμετάσχει στις ακόλουθες εκθέσεις:
1993: Έκθεση Video Art “Art-Space-Object”, Θεσσαλονίκη, υπό την υποστήριξη της HELEXPO.
1994: Έκθεση «Γλυπτική και Σχέδιο & βίντεο τέχνη» για την 14η Courtray Design Biennale Interieur, Βέλγιο.
1995: «Γλυπτική και Σχέδιο» στο Πολιτιστικό Κέντρο Barceloneta, «Primavera del Diseño de Barcelona», Ισπανία.
1996: Έκθεση Silk Painting στο Club Marítimo Menorca, Ισπανία.
1998: Έκθεση Video Art «Κάκτοι στο δάσος» στο Κέντρο Τέχνης «Συναισθήσεις», Αθήνα.
2000: Ζωγραφική στο σώμα και παράσταση “Body-Soul-Art”, Καλλιτεχνικός Όμιλος Αθηνών.
2004: Συμμετοχή στη Διεθνή Μπιενάλε “Forum-Art Tower, Athens'04”.
2005: Έκθεση ζωγραφικής “EnVano”, Memento, Αθήνα.
2008: Συμμετοχή στην έκθεση ζωγραφικής “Razzle-Dazzle” και “Spring time” (Earina). Αίθουσα Τέχνης, Art Prisma, Πειραιάς, Αθήνα.
2008: Συμμετοχή στην έκθεση «Ο Πειραιάς ζωντανεύει με τα χρώματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη, με την ευγενική υποστήριξη της Δ.Ε.Π.Ε.Π.
2008: Συμμετοχή στην έκθεση “Rendez vous des Arts”, (Ζωγραφική, Γλυπτική και Περφόρμανς), στο Ανατολικό Αεροδρόμιο, με την ευγενική υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας.
2010: Έκθεση ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης “Art Space Santorini”, Ελλάδα.
2010: Παράσταση στην έκθεση «Μεταλλάξεις» στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ζωγραφική δράσης και σύγχρονος χορός), Αθήνα.
2012: Έκθεση ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης “Art Space Santorini”, Ελλάδα.
2013: Εγκαίνια της Αίθουσας Τέχνης “VivArte Nature” Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής.
2014: Έκθεση Ζωγραφικής και Παράσταση με τίτλο “Hallucinations” (ζωγραφική δράσης, σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική), Novotel Athens.
2017: Δρώμενο. «Σύγχρονη τέχνη, φύση και παράδοση» (ζωγραφική, παραδοσιακός χορός και ζωντανή μουσική), «1η GRecoACTE. Εκδήλωση Τέχνης και Πολιτιστικού Τουρισμού», Εύβοια.
2018: Δρώμενο (ζωγραφική δράσης, σφυριχτή γλώσσα, ποίηση και ζωντανή μουσική). «2η GRecoACTE. Εκδήλωση Τέχνης και Πολιτιστικού Τουρισμού» υπό τον τίτλο «Μεσόγειος: Καινοτόμες Γέφυρες (Πέντε + 1 χώρες)», Εύβοια.
2019: Δρώμενο στο Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας (σφυριχτή γλώσσα, ποίηση, μουσική, χορός, video art και ζωγραφική δράσης) υπό τον τίτλο «Εναέρια Επικοινωνία», «3η GRecoACTE. Εκδήλωση Τέχνης και Πολιτιστικού Τουρισμού» υπό τον τίτλο «Άνεμοι Φιλίας και Πολιτισμού», Εύβοια.
Επιπλέον:
• Από το 2001 έως το 2004 δημιούργησε και σκηνοθέτησε τα ακόλουθα δρώμενα “Hic et Nunc”, “Taboo” και “About Love” στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Αθήνα.
• Από το 2000 έως το 2005 πραγματοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και θεατρικά έργα για παιδιά.
• Διδάσκει Εικαστικά από το 1999.
• Είναι συνιδρυτής του έργου VivArte Nature, ενός καλλιτεχνικού πάρκου στην Εύβοια. https://vivartenature.com/
• Από το 2016 διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις. https://grecoacte.com/
• Αυτή τη στιγμή διευθύνει το κέντρο τέχνης «sp VivArte» στην Αθήνα.
Ελληνικα