Πολιτισμός & Ανάπτυξη

Η VivArte συνδέει την τέχνη με την βιωσιμότητα και την αειφορία. Ενώνει τον πολιτισμό με την δημιουργία και την παραγωγική ζωή. Αποδεικνύει την δύναμη της πολιτιστικής βιομηχανίας, εδραιώνοντας ένα παράδειγμα μιας νέας αναπτυξιακής κουλτούρας.

Καταθέτουμε προτάσεις που συνδέουν τον πολιτισμό με τον βιώσιμο τουρισμό. Εδραιώνουμε μια νέα πολιτιστική βιομηχανία που μπορεί να ενισχύσει άμεσα την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη

Υλοποιούμε την GRecoACTE, μία ετήσια διεθνή συνάντηση τέχνης και πολιτισμού, ένα πρωτοπόρο και ολιστικό γεγονός βιωματικού τουρισμού στον ανοιχτό χώρο.

Επεξεργαζόμαστε νέα εργαλεία αναβίωσης των εθίμων και του άυλου πολιτιστικού αποθέματος για την ανάδειξη και εμπλουτισμό ταξιδιωτικών προορισμών.

Καινοτομούμε με πρωτοβουλίες για τη δημιουργία γεγονότων τέχνης που προβάλλουν με μοναδικό τρόπο και δίνουν ζωή στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους.

Δημιουργούμε live εικαστικά και εκφραστικά δρώμενα σε αρχέγονα τοπία και οικοτόπους, προωθώντας τον αγροτουρισμό, τη φύση και το περιβάλλον

Αναζητούμε λύσεις και υλοποιούμε δράσεις, δίνοντας παραδείγματα ενάντια στην απερήμωση και εγκατάλειψη της υπαίθρου. Επαναλειτουργούμε τα παλιά σχολεία διδάσκοντας την αειφορία και τον πολιτισμό σε απομονωμένα χωριά της επαρχίας.

Ελληνικα