Workshops

Το πρόγραμμα των Workshop ανακοινώνεται στην αρχή της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Ιστορία της Τέχνης

Εισαγωγή στις μεγάλες εποχές και τα θέματα της τέχνης

Πώς επηρεάζει η τέχνη τον κόσμο μας; Υπάρχει σήμερα τέχνη; Ποια η θέση και η δύναμη του καλλιτέχνη; Υπάρχει ανάγκη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και ποιος ο ρόλος της; Μπορεί οποιοσδήποτε σήμερα να κάνει τέχνη η είναι θέμα ταλέντου; Ποια η σχέση τέχνης και πολιτισμού;
ΣΚΟΠΟΣ του εργαστηριού είναι η επίγνωση και η συνειδητοποίηση της δύναμης της τέχνης στην καθημερινότητα μας . Ο δυναμικός ρόλος της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη προσωπικότητα και τον ψυχισμό μας.
Γνωρίζοντας ότι στις μέρες μας ένα από τα πιο δύσκολα θέματα είναι η κατανόηση της σύγχρονης τέχνης, μια σειρά μαθημάτων με προγραμματισμένες συναντήσεις-διαλέξεις βοηθούν να αποκτήσουμε συνείδηση και άποψη για την τέχνη άλλα και τη ζωή γενικότερα. Αυτές οι συναντήσεις βοηθούν στην γνωριμία των νέων καλλιτεχνών μεταξύ τους, και επιβεβαιώνει ότι η τέχνη πάνω απ’όλα είναι επικοινωνία.
Η διδασκαλία της τέχνης δεν εστιάζεται μόνο στην ιστορική της εξέλιξη αλλά και στην προβληματική που χαρακτηρίζει την κάθε περίοδο με τη δυνατότητα ανοιχτής συζήτησης μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ημερίδες πολιτισμού

Σύμπραξη τέχνης και πολιτισμού: μοχλός ανάπτυξης και αειφορίας

Σκοπός των ημερίδων είναι η επίγνωση και η συνειδητοποίηση της δύναμης της τέχνης στη ζωή και την αειφορία. Οι ημερίδες περιλαμβάνουν σεμινάρια για επαγγελματίες, επιχειρήσεις και οργανισμούς που σκοπεύουν να συνδέσουν την τέχνη με την ανάπτυξη και τον πολιτισμό.

Σχεδίου και Ζωγραφικής για παιδιά

“Οι Εικαστικές τέχνες γλώσσα επικοινωνίας”

Το εργαστήριο εστιάζει όχι μόνο στην τεχνική η την αισθητική, αλλά τον συμβολισμό, την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας.
Διάρκεια εργαστηριού: 1 ώρα και 30 λεπτά
Υλικά: μολύβι, κάρβουνο, ξηρό παστέλ, τέμπερα και κολάζ.
Ηλικίες : 9-12 ετών / 13-15 ετών
«Το σημαντικό στοιχείο σε αυτό το εργαστήριο, είναι η ανάπτυξη της πηγαίας δημιουργικότητας του παιδιού και αντιμετώπιση του ως ενήλικας».

Το Γυμνό στη Ζωγραφική

“ Όταν το σώμα, μας μυεί στην τέχνη”

Το συγκεκριμένο workshop δεν απευθύνεται μόνο σε γνώστες αλλά και σε όσους θα ήθελαν να κάνουν ένα σωστό ξεκίνημα στον κόσμο των καλών τεχνών. Αποτελεί ένα ξεχωριστό είδος ζωγραφικής έκφρασης, που λόγο της ιδιαιτερότητας και της χάρης που αποπνέει το ζωντανό γυμνό μοντέλο, γίνεται πιο ευχάριστο και αποτελεσματικά διδακτικό… Λένε ότι όποιος σχεδιάζει γυμνό μπορεί να σχεδιάσει οτιδήποτε.
Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία χάρις στις μικρές χρονικά πόζες να βελτιώσουν τις μεθόδους παρατήρησης των σωστών αναλογιών και τις ερμηνείες των σχημάτων του σώματος.
Με οδηγό τον αυθορμητισμό στην έκφραση του σχεδίου και έμφαση στην απελευθέρωση της κίνησης στη γραμμή, οι συμμετέχοντες περνούν από την αρχική οπτική συγκίνηση σε μία βαθιά ψυχική και πνευματική απόλαυση.
Για το workshop“ Το γυμνό στην Ζωγραφική” δεν είναι προαπαιτούμενες ειδικές γνώσεις.

Εικαστικής Φωτογράφισης

“ Όταν η φωτογραφία γίνεται εικαστική πράξη’’

Στο συγκεκριμένο workshop ο φωτογράφος σε συνεργασία με επαγγελματίες εικαστικούς μεταμορφώνεται σε καλλιτέχνη που αντί για το πινέλο χρησιμοποιεί τη φωτογραφική του μηχανή. Μετουσιώνει την φωτογράφιση σε μία εικαστική πράξη με το τελικό αποτέλεσμα να είναι περισσότερο ζωγραφικό παρά ρεαλιστικό.
Μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε έχει την όρεξη, τη φαντασία και το μεράκι να πειραματιστεί με τα χρώματα, τις φόρμες, το φως και το ανθρώπινο σώμα

Photography_ Body in nature

“ Όταν η τέχνη βγαίνει στον ανοιχτό χώρο’’

Διήμερο workshop φωτογραφίας και bodyart στη φύση.
…για καλλιτέχνες, φιλότεχνους αλλά και όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια νέα οπτική στη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα.
Ο σκοπός του workshop είναι να μυηθούμε στον εξπρεσιονιστικό και σουρεαλιστικό χαρακτήρα της φωτογραφίας. Έχοντας σαν κύριο αντικείμενο το ζωγραφισμένο σώμα μελετούμε την ένταξη του στο φυσικό τοπίο. Αποτυπώνουμε με την φωτογραφική μας μηχανή το παράδοξο ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Απελευθερώνουμε τη δημιουργικότητά μας σε ένα παιχνίδι με το παράλογο, τολμούμε νέα concept αναζητώντας συγχρόνως την ποιητική και σημειολογική προσέγγιση στη φωτογραφία.

Ελληνικα