Τέχνη & Φύση

H σύνδεση της τέχνης με τη φύση και το περιβάλλον έγινε μέρος του οράματος μας. Η αναζήτηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας στον ανοιχτό χώρο, παράλληλα με την ενδυνάμωση του πολιτισμού μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, μας οδήγησαν σε ένα φιλόδοξο έργο: το κτήμα VivArte Nature. Θέλοντας να αποδείξουμε ότι αυτό το εγχείρημα μπορεί να λειτουργήσει και ως παράδειγμα για την τόνωση της αγροτικής υπαίθρου, δημιουργήσαμε ένα καταφύγιο τέχνης που λειτουργεί ως θεματικό πάρκο. Ένα δρυμό πολιτισμού στα έρημα και εγκαταλειμμένα χωριά της περιοχής του Κάβο Ντόρο, σε ένα από τα πιο απομονωμένα φυσικά τοπία της Ν. Εύβοιας. Με εργαλεία τις εικαστικές και εκφραστικές τέχνες, υποδεχόμαστε και προτείνουμε σε όλους τους επισκέπτες μας ένα οδοιπορικό ξενάγησης και μύησης στη καλλιτεχνική δημιουργία.
Μια ανοιχτή γκαλερί (The Art Gallery) που λειτουργεί ως ένα μουσείο χωρίς τοίχους με γλυπτά και κατασκευές Land Art, ένα υπαίθριο θέατρο (The Mocking Theatre), το περιβόλι της τέχνης (The Art Garden), αλλά και το μυθικό δάσος (Mythic Forest) είναι μερικές από τις υποδομές του πάρκου.

Δημιουργήσαμε επίσης το Art Retreat, ένα κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Ένα θερινό καταφύγιο, το οποίο αποτελεί σημείο συνάντησης και επικοινωνίας ανθρώπων της τέχνης και της διανόησης, μακριά από το αστικό τοπίο. Φτιαγμένο στην απόλυτη φύση σε ένα διάλογο τέχνης και αρχιτεκτονικής, αποτελεί τον ξενώνα του πνεύματος, προσφέροντας προγράμματα και δράσεις για καλλιτέχνες, φιλότεχνους ή απλά λάτρεις του πολιτισμού. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν ψυχικά, να εμπνευστούν, να τονωθούν πνευματικά και να μοιραστούν από κοινού ιδέες, συναισθήματα και συγκινήσεις.
Στο VivArte Nature λειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και workshops πολιτιστικού, οικολογικού, αρχιτεκτονικού, περιβαλλοντικού αλλά και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Επίσης, διοργανώνονται μουσικές, χορευτικές και θεατρικές εκδηλώσεις, όπως και εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, αρχιτεκτονικής και land art.

Ελληνικα